LIVE BLOG Australian Open | Simona Halep – Karolina Pliskova 6-3, 6-2. Calificare în premieră în „Final 4” pentru România, după o revenire fantastică a #1: de la 3 duble în game, la 9 jocuri consecutive! O întâlnește pe Kerber, care a distrus-o pe Keys. Federer, pas uriaș spre titlul #20

LIVE BLOG Australian Open | Simona Halep - Karolina Pliskova 6-3, 6-2. Calificare în premieră în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep s-a calificat în semifinale la Australian Open 2018. Liderul mondial a învins-o cu 6-3, 6-2 pe Karolina Pliskova, în meciul cap de afiș din ziua a zecea de la Australian Open 2018, care a programat ultimele patru sferturi de finală de pe tablourile de simplu. Patru lideri mondiali au evoluat pe Rod Laver Arena – acțiunea fiind LIVE BLOG pe www.prosport.ro.
  • Monica Niculescu și Irina Begu au pierdut semifinala de la dublu, în fața perechii formate din Ekaterina Makarova și Elena Vesnina. Citiți AICI – detalii despre defășurarea partidei.
  • Angelique Kerber, prima semifinalistă pe jumătatea superioară a tabloului feminin de la Australian Open 2018, va fi adversara Simonei pentru un loc în finală: a învins-o cu 6-1, 6-2 pe Madison Keys, în 51 de minute.
  • Roger Federer (2 ATP) și Hyeon Chung (58 ATP) se vor întâlni, vineri, în a doua semifinală masculină de la Australian Open 2018.
  • Momente de panică și confuzie pe Rod Laver Arena: s-a declanșat alarma de evacuare înainte de startul celui de-al doilea meci.

Ziua a zecea a adus o prestație de zece din partea Simonei Halep: liderul mondial a obținut, în premieră, biletul pentru semifinalele Australian Open-ului, ca un adevărat lider mondial. Cu un joc spectaculos, agresiv, Simona avansează spre un duel și mai tare, cu jucătoarea momentului în circuitul WTA – Angelique Kerber. Reluăm povestea Openului Vesel, joi, în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Este puțin timp de recuperare și pentru fani, dar mai ales pentru Simona și glezna ei – care rămâne un subiect delicat, chiar dacă miercuri nu s-a văzut nimic pe teren.

SEMIFINALELE FEMININE:

  • Simona Halep (1 WTA) – Angelique Kerber (16 WTA)
  • Caroline Wozniacki (2 WTA) – Elise Mertens (37 WTA)

SEMIFINALELE MASCULINE:

  • Marin Cilic (6 ATP) – Kyle Edmund (49 ATP)
  • Roger Federer (2 ATP) – Hyeon Chung (58 ATP)

FILMUL, CADRU CU CADRU, AL ZILEI A ZECEA LA AUSTRALIAN OPEN 2018

12:50 GAME SET, MECI, ROGER FEDERER. Deținătorul trofeului completează tabloul semifinalelor, grație victoriei cu 7-6(1), 6-3,6-4 în fața lui Tomas Berdych. Are 7 semifinale pierdute la Melbourne, dar o singură finală cedată – în 2009, în fața lui Rafael Nadal. Ibericul însă nu mai este în cursă, iar acum, pe tabloul de 4 va juca împotriva lui Hyeon Chung, debutant la acest nivel. Al șaselea trofeu la Openul Vesel îi zâmbește, al 20-lea GS al carierei îi face cu ochiul.


12:00 Ai zice că nimic nu s-a întâmplat în setul doi? Zero break-uri, 7-6, 4-3 pentru Federer în fața lui Berdych. Dar… elvețianul tocmai a trecut de 40 de lovituri câștigătoare în acest meci. Și, vine și break-ul. Ca la comandă. Cu un voleu de rever atipic, de la câțiva centimetri de plasă, care merge ca într-un meci de dublu, exact pe centru, în spatele lui Berdych – care tocmai își alesese colțul. Și Federer servește la 7-6, 5-3. Deznodământul? Federer conduce 2-0 la seturi. 7-6, 6-3, după 90 de minute: 13 ași, 43 de lovituri câștigătoare. Și ce set a fost – doar 11 erori neforțate. Singurul lucru care îl mai supără pe Federer acum – Berdych e la vestiare și primește îngrijiri medicale, iar el trebuie să aștepte.


11:30 Federer, „The Great Escape”. După ce a fost 0-3, și 1-4, și 2-5, după ce a trăit periculos pe serviciu, la 5-6, servind dublă și oferindu-i astfel a doua minge de set adversarului său, campionul în exercițiu câștigă primul set al partidei cu Berdych, 7-1 în tiebreak. Pur și simplu Federer…


11:15 „Nu vreau să fiu @#%^% a doua oară. Mi s-a întâmplat deja asta!Te simți confortabil ” Roger Federer este scos din sărite de faptul că Ochiul de Șoim înregistrează probleme tehnice, iar reluarea video nu poate fi redată pe ecran. Arbitrul afirmă că înregistrarea există și validează decizia inițială, dar Federer aruncă vorbe grele. Este un moment important – minge de break, la 15-40 pe serviciul lui Berdych. Se duce și cere socoteală, dar punctul este pierdut.

 

Până la urmă însă, game-ul îi revine elvețianului, după ce a salvat minge de set cu atac furibund pe mingea a doua a lui Berdych, după o minge de break refuzată de fileu cu maximă cruzime, după trei egalități și doar la a patra minge de break. Federer – Berdych  4-5.

Patru puncte mai târziu, este 5-5 pe tabelă, după un joc tipic federescian pe serviciu.


10:58 Nu întoarceți capul, nu e greșeală. Federer – Bwerdych 2-5, după 24 de minute! 5 winners pentru Tomas, 8 pentru Roger. Finalist la Wimbledon, cehul trimite cu ușurință mingile pe linie. „Planul de joc e clar, dacă menține nivelul acesta de execuție – fa vi greu pentru Federer” spune Kyle LaCroix, antrenor cu pedigree de peste Ocean, într-un dialog la distanță cu Brad Gilbert.

 

 


10:45 Start cu nu era în ‘scenariu’. Roger Federer continuă cursa pentru apărarea trofeului, pe Rod Laver Arena, împotriva lui Tomas Berdych. Cehul este super-agresiv la retur pe mingea a doua și reușește break pe prima tură de serviciu a elvețianului. Federer trimite prea larg cu reverul pe minge de break – astfel, Berdych face 2-0 pe tabelă, apoi confirmă cu game alb pentru 3-0.

20 de minute după primul serviciu trimis de Berdych este uluială pe Rod Laver Arena: Tomas ține de mainieră impresionantă duelul cros cu Federer, pe dreapta, iar elvețianul comite eroarea la final. Tirul elvețian nu este încă uns în acest meci. Federer – Berdych 1-4. Încă un motiv să faceți ochii mari: Berdych are doar 53% frecvența primului serviciu în acest moment…


8:30 Reacția Simonei după succesul superb cu Pliskova, aici:


8:15 VICTORIE pentru SIMONA HALEP, 6-3, 6-2!  România are, în premieră, o reprezentantă în semifinalele feminine de la Australien Open. Simona închide meciul cu break și va juca pentru un loc în finală împotriva nemțoaicei Angelique Kerber.


8:10 „Chiar arată a număr unu!” exclamă comentatorii de limba engleză. Simona Halep continuă super-evoluția. game la 15 pe serviciu. Halep – Pliskova 6-3, 5-2.


8:03 A revenit pe serviciu, a refăcut diferența. 19 lovituri câștigătoare, doar 7 greșeli neforțate (da, patru sunt dublele greșeli din start de meci, acele prime trei game-uri care aparțin altui film). Halep – Pliskova, 6-3, 4-1.


8:00 Pliskova rupe seria Simonei. Cu mari eforturi, după o nouă minge de break salvată, Pliskova schimbă și ea cifra pe tabelă. Halep – Pliskova 6-3, 3-1.


7:55 Nouă game-uri din nouă pentru Halep! Reacția celor de la AO este genială! „Stai, cum? Nu era ea fata care trebuia să se apere?” Halep – Pliskova 6-3, 3-0.


7:50 Simona a ucis acest meci! Al optulea game la rând: a pasat-o pe Pliskova ca pe terenul de antrenament, iar reverul cehoaicei aterizează mult în afara suprafeței de joc la 30-40.  Halep – Pliskova 6-3, 2-0.


7:48 Simona trece testul primului game pe serviciu în start de set doi. În ce manieră salvează cele două mingi de break ale Pliskovei! În lung de linie, decisiv! Halep – Pliskova 6-3, 1-0.


7:45 Statistică de invidiat! 12 lovituri câștigătoare a trimis Simona Halep în primul set, față de 7 – Pliskova. Halep – Pliskova 6-3, după șase game-uri consecutive!


7:40 SET SIMONA HALEP, 6-3! Simona face spectacol cu lovituri incredibile de forehand. Îi dă plici-plici în lung de linie cehoaicei și obține trei mingi consecutive de break. iar Cehoaica face dublă greșeală și îi pune manșa pe tavă. 36 minute!


7:38 Chintă contra Pliskovei! Halep – Pliskova 5-3


7:34 REVENIRE FANTASTICĂ‚! Simona ia inițiaitva, dar Pliskova egalează la 30 după un raliu intens de 17 lovituri și trece în față cu un serviciu cu care Simona nu reușește să facă nimic. Dar, Pliskova ratează mingea de joc, iar fileul ține apoi cu Simona, dând mingea în terenul cehoaicei. De pe rever, vine lungul de linie care mușcă tușa, iar Pliskova este acum de partea greșită a unei serii de patru game-uri. Halep – Pliskova 4-3.


7:28 EGALITATE! Simona Halep face un game superb pe serviciu, alb, trece în fața Pliskovei la capitolul lovituri câștigătoare, cu 6-4. cehoaica greșește destul de mult în acest moment: 10 unforced errors. Halep – Pliskova 3-3.


7:25 Și Simona revine! Liderul mondial câștigă patru puncte la rând pe serviciul advers, deplasându-se excelent pe teren. De două ori a lovit decisiv cu dreapta. Break recuperat. Halep – Pliskova 2-3


7:22 Game salvat de Simona. Jocul numărului unu mondial arată rău în acest moment: trei duble greșeli într-un singur game, erori adunate – însă Pliskova îi urmează exemplul. După o minge de break salvată, românca punctează în fine pe tabelă. Halep – Pliskova 1-3


7:15 Pliskova confirmă break-ul, fără emoții, deși reverul Simonei trage un prim glonț – un winner. Halep – Pliskova 0-3.


7:11 Primul break al meciului intră în contul Pliskovei. Simona Halep câștigă doar primul punct pe serviciu în această tură pe lansare. Pliskova o ține sub presiune, îi smulge eroare forțată de pe forehand, liderul mondial rămâne în urmă în game după o dublă greșeală, vine atacul la fileu din partea Pliskovei, iar pe minge de break Simona trimite prea lung cu dreapta. Primele semne de frustrare: locește racordajul rachetei cu palma. Halep – Pliskova 0-2.


7:05 Serviciul face diferența. Pliskova dă start joc cu un prim serviciu uriaș, însă tot ea câștigă și primul raliu consistent al meciului, impunându-și dreapta de pe linia de fund a terenului. Simona pune presiune și duce game-ul la egalitate, de la 40-15 pentru reprezentata Cehiei. Pliskova dictează cu dreapta, dar nu convertește doar a patra minge de game. Halep – Pliskova 0-1.


6.55 #1 WTA a primit aceeași arbitră în sferturi ca #1 ATP. Simona Halep și Karolina Pliskova au intrat pe Rod Laver Arena. Pliskova a câștigat tragerea la sorți și a ales să înceapă meciul cu serviciul. În scaun, Eva Asderaki, arbitra care a fost în scaun și la celălalt sfert de finală care a adus pe teren actualul lider mondial – la băieți, dintre Rafael Nadal și Marin Cilic.


6:42 Nadal, out două săptămâni și leziune de grad 1. Liderul mondial din tenisul masculin a fost supus investigațiilor la Melbourne, după accidentarea din ‘sfertul’ de finală cu Marin Cilic, care i-a anulat șansele în final de set patru și l-a forțat la abandon după doar două game-uri în setul decisiv. „Piciorul meu era complet blocat„, a declarat Nadal la conferința de presă, cerând timp pentru a primi un diagnostic oficial, înainte de a se pronunța în ceea ce privește situația sa.


6:40 GAME, SET, MECI  și calificare în semifinale pentru Hyeon Chung, după 6-4, 7-6(5), 6-3. Pentru prima dată, Coreea de Sud are un jucător de tenis în careul de ași la un turneu de Mare Șlem.


6:21 Chung este pe turnantă spre semifinale. 6-4, 7-6, 4-1 în fața lui Tennys Sandgren.


6:15 HAI ROMÂNIA! A început semifinala de dublu, cu Monica Niculescu încercând să își ia revanșa împotriva cuplului Makarova / Vesnina pentru rezultatul mult prea categoric din finala de la Wimbledon 2017. Îl puteți urmări AICI.


5:55 La un set de calificarea în semifinale. Hyeon Chung câștigă în tiebreak manșa secundă, după o oră și 4 minute de luptă, în care Sandgren a avut 19 lovituri câștigătoare, față de 11 ale sud-coreeanului. Americanul Tennys Sandgren a servit pentru 1-1 la 5-3, însă Chung a găsit soluția, chiar dacă jocul său nu este la cel mai înalt nivel astăzi. În aceste condiții, putem spera că meciul Simona Halep – Karolina Pliskova începe în jurul orei 6:40,


5:33 Ne ajută Chung, puțin? Simona Halep a făcut antrenamtentul de dimineață, dar are nevoie ca meciul aflat acum în desfășurare să se încheie. Chung reechilibrează setul doi, după ce a fost condus 5-3 de Sandgren. Chung servește la 6-4, 4-5.

14 puncte din 15 atacuri la fileu a reușit Tennys Sandgren în acest meci


5:13 Chung este comparat fără încetare cu Djokovic de către John McEnroe. Sandgren a intensificat frecvența atacurilor la fileu și, pe fondul ratărilot lui Chung, echilibrează setul doi: revine de la 0-2 și preia conducerea. Hyeon aer însă avantaj la general, 6-4, 2-3.


4:51 Hyeon Chung câștigă primul set al meciului cu Tennys al Americii, 6-4.


4:25 Pauză forțată: necuratul parcă și-ar fă băgat coada în desfășurarea zilei a zecea de la Australian Open. După demonstrația draconică a lui Angie Kerber, startul în ineditul ‘sfert’ de pe tabloul masculin dintre Chung și Sandgren este am\nat. Câteva clipe, pe Rod Laver Arena s-a auzit alarma de evacuare. Chung este la cârma meciului: a făcut break din jocul cu numărul 3.


4:00 Și, începe primul sfert de finală al zilei de pe tabloul masculin. Sfertul marilor surprize.


3:16 A 14-a victorie din 14 meciuri pentru Kerber în 2018. Nemțoaica este anunță la final de final de meci: „Wim va urmări sfertul al doilea. Eu merg să savurez o baie de gheață„. Pe noi, ne așteaptă o pauză de o oră până la următorul meci. Atât de tare s-a grăbit Kerber, încât acum este o ditamai fereastra în programul stabilit de organizatori.


3:05 VICTORIE ÎN 51 de minute pentru KERBER, 6-1, 6-2! Campioana din 2016  a terminat meciul cu 23 de puncte în plus față de Keys, pornind de la o statistică echilibrată la capitolul lovituri câștigătoare – 13 la 13.


3:01 La un game de semifinală, după doar 47 de minute! Kerber face 6-1, 5-2, lovind apăsat și decisiv cu forehandul. Keys punctează la impresia artistică cu un atac la plasă încheiat câștigător cu forehand în unghi scurt… dar reacția lui Wim Fissette spune totul.


2:59 Oh, Keys… Risipește tot ce a câștigat în game-ul precedent. Începe game-ul pe serviciu cu dublă greșeală, ratează un voleu-drive în cel mai dureros mod posibil, apoi se mută cu dreapta, pentru a încerca winner-ul pe diagonală care să îl salveze game-ul și ratează. Kerber spune ‘mersi’ în sinea ei, la 6-1, 4-2.


2:55 BREAK la ZERO pentru KEYS! Cum? – vă întrebați, Forțează eroarea nemțoaicei, iar fileul o ajută la 0-30, prăvălind mingea trimisă razant de reverul americancei la câțiva centimetri de plasă în terenul lui Angie. Madison va servi la 1-6, 2-3 pentru a egala scorul în setul doi.


2:50 Keys punctează pe tabelă și în setul doi, Kerber conduce 6-1, 3-1. Keys urcă la fileu – Kerber o lobează decisiv. Keys pune scurtă – Kerber ajunge și americanca îngroapă mingea în fileu. Keys dă un winnner, dar nemțoaica nu e impresionată. Keys servește – Kerber returnează ca din tun. Și totuși – Keys nu renunță, se agață și își trece în cont al doilea game în meci, duă un retur puțin prea lung al lui Angie. Tribuna o încurajează.


2:45 Kerber continuă măcelul: 6-1, 2-0. Keys a avut 26 de ași în primele patru meciuri. Acum, are zero. Și-a pierdut serviciul și în start de set doi.


2:38 SET Kerber, 6-1. O vedem din nou pe Madison, cea din finala de la US Open! care adună 10 erori neforțate în șase game-uri și jumătate. A câștigat doar 7 din 17 puncte jucate cu primul serviciu. Iar Kerber… 3 lovituri câștigătoare cu forehandul, 1 cu reverul – de pe linia de fund a terenului, câte un passing câștigător de pe ambele părți și un as.


2:31 Madison Keys punctează în sfârșit pe tabelă în game-ul cu numărul 5. Kerber are controlul însă, la 4-1.


2:25 „Iron Lady” urcă pe tabelă la 3-0, în 11 minute. A salvat două mingti de break, a atacat exact cât a trebuit, iar Keys a ajutat-o cu 8 erori neforțate.


2:15 Kerber deschide meciul cu break pe serviciul americancei Keys – câștigând punctele mai ales pe prima minge a finalistei de la US Open 2017 (4 din 5). Este 1-0 pe tabelă pentru Kerber, dar 2-0 la winners pentru Keys.


2:10 Bună dimineața! Începem povestea zilei a zecea de Australian Open cu sfertul de finală numărul trei de la simplu feminin. 13 a fost cu noroc pentru Angelique Kerber, care a revenit și a rămas în turneu, deși a fost la trei mingi de eliminare. Va fi și meciul 14 la fel? Sau poate, după 13 de „OK” vine un prim „X” – echivalent cu un „KO”? Aflăm împreună în orele următoare.


Australian Open 2018 | Liderul mondial din tenisul feminin își continuă cursa pentru primul titlu de Mare Șlem, după o prestație entuziasmantă împotriva puternicei japoneze Naomi Osaka. Trei sportive care au ocupat prima poziție WTA în 2017 se luptă pentru cele două bilete spre semifinale, împreună cu finalista de la US Open 2017 – în două ‘sferturi’ care, totuși, par dezechilibrate, prin prisma palmaresului înregistrat între combatante în precedentele partide directe.

  • Simona Halep (1 WTA) – Karolina Pliskova (6 WTA), meciul trei pe Rod Laver Arena – nu înainte de ora 06:00

Meciul de la Australian Open 2018 dintre Simona Halep și Karolina Pliskova este al șaptelea duel direct dintre cele două. Simona a câștigat cinci partide până acum și conduce 4-1 și pe hard, suprafața care o avantajează mai mult pe jucătoarea din Cehia. ‘Simo’ s-a impus de fiecare dată în două seturi pe hard, în timp ce singura victorie a Pliskovei a venit la capătul decisivului, în 2016, în Fed Cup.

Provocare pentru Simona: vine spre ea serviciul #1 în circuit

Meciul este foarte interesant pentru că, teoretic, Karolina Pliskova, o jucătoare de 1,86 m, posesoarea celui mai bun serviciu în circuitul WTA pe 2017 potrivit analizei SAP, are un avantaj important. Totuși, până acum în meciurile directe pe hard, acest avantaj nu s-a materializat în fața Simonei. În plus, la Australian Open 2018 Simona a propus pe teren o versiune mai agresivă a jocului său – forțată de accidentarea din primul tur, dar și de prezența de partea cealaltă a fileului a unor jucătoare precum Bouchard sau Osaka. Împotriva niponei, Simona a servit impecabil, a avut clar profilul de serviciu mai bun și a dominat statistica și la frecvența primei mingi, și la eficiență, și la viteza maximă pe mingea a doua.

Pliskova a fost de neatins în 2017 în ceea ce privește numărul de ași reușiți în circuit – (452 ași în 2017, dar cu 100 mai puțini față de 2016 – 530 ași). Mai mult, în 2017, Karolina Pliskova s-a regăsit în Top 10 la toți parametrii care descriu eficiența serviciului în analiza SAP: game-uri câștigate pe serviciu, puncte câștigate pe serviciu, puncte câștigate pe primul serviciu și puncte câștigate pe serviciul doi.

DE ȘTIUT! Simona nu a pierdut niciun meci împotriva unei sportive din interiorul Top 10 la Australian Open. Este adevărat, a și jucat o singură partidă – în 2014, cu Jelena Jankovic. Dar, în același timp, Halep nici nu a reușit până acum, din două încercări, să câștige vreun set în faza ‘sferturilor’, iar în ambele meciuri – cu Makarova și Cibulkova – a cedat manșa a doua cu 0-6. Oricum, la capătul meciului Simona Halep – Karolina Pliskova vom avea parte de o premieră: învingătoarea își va stabili un nou cel mai bun rezultat al carierei la Melbourne.

27 de ași a reușit Pliskova la Australian Open 2018, însă frecvența primului serviciu a fluctuat mult – de la 53% în primul meci cu Veronica Cepede, până la 77% – maximul atins împotriva conaționalei Lucie Safarova, în turul trei.

Australian Open 2018. Învingătoarea partidei Simona Halep – Karolina Pliskova va juca în semifinale împotriva sportivei care câștigă meciul Angelique Kerber – Madison Keys.

  • Angelique Kerber (16 WTA) – Madison Keys (20 WTA), primul meci pe Rod Laver Arena, de la ora 2:00

Kerber, campioana din 2016 de la Australian Open, este cea mai în formă jucătoare în acest start de sezon, cu o serie de invincibilitate de 13 meciuri. Nemțoaica a câștigat șase dintre precedentele șapte meciuri jucate împotriva lui Madison Keys. Miza este dublă: prezența în semifinale și revenirea în Top 10 WTA începând de luni. Dacă Angelique Kerber pierde acest sfert de finală, atunci Australian Open 2018 va avea o câștigătoare în premieră de turneu de Mare Șlem.

19 game-uri a cedat Madison Keys până în sferturi. Nu a pierdut set până acum și este sfertfinalista cu cele mai puține minute petrecute pe teren – 4 ore și 10 minute. La cealaltă extremă, Simona Halep a petrecut de peste două ori mai multe minute pe teren – 8 ore și 44 minute.

Dezechilibru total la masculin

  • Tennys Sandgren (97 ATP) – Hyeon Chung (58 ATP), al doilea meci pe Rod Laver Arena, nu înainte de ora 4:00

Pentru prima dată din 1991 încoace, doi jucători din afara Top 50 își dispută un meci din fazele superioare (sferturi, semifinale, finală). În 1991, Patrick McEnroe (114 ATP) îl învingea pe Cristiano Caratti (101 ATP). Sandgren este doar al zecelea american în clasamentul ATP și abia la Australian Open 2018 a câștigat primul meci pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem. Atât de mare a fost entuziasmul și surpriza în familia lui Tennys după succesul din optimi împotriva lui Thiem, încât mama sa a ajuns la spital cu o coastă ruptă: a sărit în sus de bucurie pe marginea piscinei și a căzut. De partea cealaltă a fileului, Chung, primul reprezentant al Koreei de Sud ajuns vreodată în sferturile unui Grand Slam, este dovada că tânăra generație are un cuvânt greu de spus, chiar dacă eroii se schimbă de la turneu la turneu (Zverev a dezamăgit aici, Șapovalov s-a poticnit, dar a venit din urmă campionul în vârstă de 21 de ani de la NEXTGen Finals). Chung a intrat într-un club select, alături de Federer și Safin, de jucători care i-au dat 3-0 la Melbourne lui Djokovic, fiind totdată al doilea jucător care poartă ochelari și îl învinge pe sârb la Australian Open – după Denis Istomin (2017).

6-3, 5-7, 6-3 este scorul cu care Chung l-a învins pe Sandgren la începutul lunii, pe 9 ianuarie, în optimile de la Auckland

  • Roger Federer (2 ATP) – Tomas Berdych (20 ATP), în deschiderea sesiunii de seară pe Rod Laver Arena, de la ora 10:00

Un duel familiar pentru fanii tenisului, cu 25 de episoade, dintre care nouă consumate chiar la turneele de Mare Șlem, ‘sfertul’ Roger Federer – Tomas Berdych pare în acest moment adevărata finală a turneului pentru campionul în exercițiu. Pentru că cehul are totuși șase victorii în fața lui Federer în carieră, are un prim șoc administrat lui Federer la Jocurile Olimpice din 2004 și două victorii în turneele de Mare Șlem, în timp ce Marin Cilic, singurul jucător care mai este cât de cât obișnuit cu finalele de Mare Șlem, are o unică victorie în meciurile directe cu ‘Expresul de Basel’ și o amintire cruntă de la ultimul mare meci jucat cu acesta – finala de la Wimbledon din 2017. Dar…

6-2, 6-4, 6-4 a fost scorul victoriei lui Roger Federer în fața lui Berdych la Australian Open 2017. Cehul declara atunci, copiind parcă o replică din caietul lui Andy Roddick – „aș fi preferat să fiu în tribună, nu pe teren – a fost o lecție deschisă„. Roger Federer pur și simplu nu a avut concurență la această ediție de ‘Aussie Open’, una din ce în ce mai veselă pentru jucătorul care țintește titlul cu numărul 20 în turneele de Mare Șlem.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Gigi Becali, victima noului virus chinezesc: „Nu am mai pățit niciodată”. Cum se simte patronul FCSB
Gigi Becali, victima noului virus chinezesc: „Nu am mai pățit niciodată”. Cum se simte patronul FCSB
Ce lovitură: Zinedine Zidane ar putea semna contractul mult așteptat: ”Îmi doresc din toată inima să fie el”
Ce lovitură: Zinedine Zidane ar putea semna contractul mult așteptat: ”Îmi doresc din toată inima să fie el”
Pensii mărite pentru acești români! Câți bani vor primi în plus de la stat
Pensii mărite pentru acești români! Câți bani vor primi în plus de la stat
Clinton N’Jie, absent din cantonamentul Rapidului din Dubai! Ce se întâmplă cu vedeta adusă de Șumudică în Giulești
Clinton N’Jie, absent din cantonamentul Rapidului din Dubai! Ce se întâmplă cu vedeta adusă de Șumudică în Giulești
Răsturnare incredibilă de situaţie! Transferul jucătorului cu care Dinamo încerca să dea o nouă lovitură e ca şi picat
Răsturnare incredibilă de situaţie! Transferul jucătorului cu care Dinamo încerca să dea o nouă lovitură e ca şi picat
Fostul căpitan de la Steaua s-a întâlnit de mai multe ori cu Horaţiu Potra! Ce a aflat despre el:
Fostul căpitan de la Steaua s-a întâlnit de mai multe ori cu Horaţiu Potra! Ce a aflat despre el: "Îl…
Localitatea din România în care un apartament cu 3 camere costă doar 6.000 de euro, acum, la început de 2025
Localitatea din România în care un apartament cu 3 camere costă doar 6.000 de euro, acum, la început de 2025
Momente cumplite pentru Gigi Becali, a contractat virusul periculos care aduce noul Covid din China
Momente cumplite pentru Gigi Becali, a contractat virusul periculos care aduce noul Covid din China
BANCUL ZILEI. Bulă şi Ştrulă au băut mult de Revelion: Ai vrut să-mi vinzi ceasul de la Universitate!
BANCUL ZILEI. Bulă şi Ştrulă au băut mult de Revelion: Ai vrut să-mi vinzi ceasul de la Universitate!
Care este cea mai mare pensie din armată. Ministrul Apărării: Vreau să demontez un mit, că pensiile în Armată sunt uriaşe
Care este cea mai mare pensie din armată. Ministrul Apărării: Vreau să demontez un mit, că pensiile în Armată sunt…
Cum credeau oamenii din trecut că vom trăi în anul 2025?
Cum credeau oamenii din trecut că vom trăi în anul 2025?
Ana Bărbosu pleacă din România, la şase luni după ce a câştigat medalia olimpică: Mi se pare ireal!
Ana Bărbosu pleacă din România, la şase luni după ce a câştigat medalia olimpică: Mi se pare ireal!
Pe 22 noiembrie 1942, Gheorghe din Vaslui a dispărut fără urmă. Cum a fost regăsit acum, după 82 de ani
Pe 22 noiembrie 1942, Gheorghe din Vaslui a dispărut fără urmă. Cum a fost regăsit acum, după 82 de ani
Ne salvează Ion Iliescu?! Au detonat bomba anti-Călin Georgescu: Formula câștigătoare!
Ne salvează Ion Iliescu?! Au detonat bomba anti-Călin Georgescu: Formula câștigătoare!
VIDEO Andreea și-a pus capăt zilelor la doar 28 de ani. Asistenta era mama unei fetițe de 3 ani și lucra la UPU Constanța: „Dumnezeu a mai avut nevoie de un înger”
VIDEO Andreea și-a pus capăt zilelor la doar 28 de ani. Asistenta era mama unei fetițe de 3 ani și…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Cum se anunță piața PC-urilor de gaming în 2025
Cum se anunță piața PC-urilor de gaming în 2025
Fundaşul Alexandru Ţîrlea, crescut la Academia Real Madrid, a semnat cu CFR Cluj
Fundaşul Alexandru Ţîrlea, crescut la Academia Real Madrid, a semnat cu CFR Cluj
Ce sancțiune primești, în 2025, dacă treci pe roșu? Situații în care poți face asta legal
Ce sancțiune primești, în 2025, dacă treci pe roșu? Situații în care poți face asta legal
Simona Gherghe, imagini de colecție cu familia la ski în vacanță. Cum s-a pozat alături de cei mici pe pârtie
Simona Gherghe, imagini de colecție cu familia la ski în vacanță. Cum s-a pozat alături de cei mici pe pârtie
×